1 ruha, 10-féleképpen

2017 november 30. szerda
Napjaink fontos problémája a fast fashion által termelt környezetszennyezés és pazarlás. Nem akarok persze álszent lenni, beismerem ennek én is – mint legtöbbünk – elkövetője vagyok. Mégis, ha már úgy alakult, hogy blogot írok és divatról is van szó, akkor szeretném azt olyan módon tenni, hogy ne csak a féktelen vásárlási kedvet gerjesszem, hanem – engem is motiválva – a fenntarthatóságot is szem előtt tartsam. Így stílusosan, az első divat cikkemben arra kaphattok ötleteket, hogyan lehet egy ruhát akár tízféle különböző módon is viselni.

 

Ezt a fehér, csillag mintás ruhát még évekkel ezelőtt vettem egy Zarás tavaszi leárazáson Salzburgban. Azóta sokszor és szívesen nyúltam hozzá, még olyan fontos alkalomkor is, mint a polgári házasságkötésünk. Igazi basic darab, ami hétköznapi és különleges eseményeken is hordható, ráadásul még kényelmes is. De hogyan tudjuk feldobni?

1. Öv, öv, öv

Egy szolid övvel már egészen más hatást kelt a ruha, ráadásul optikailag is vékonyítja a derakat. Az élénk piros színű szandállal és táskával jól harmonizál.

2. Bohém

Könnyedén hippis, fesztiválos ‘outfit’-et varázsolhatunk magunknak egy nyári kalappal és rojtos kiegészítőkkel.

3. All black

A fekete mindenkinek jól áll és mindenhez jól passzol. Kedvenc fekete blézeremmel és kiegészítőimmel kombinálva színházba vagy divatbemutatóra is tökéletes megjelenés.

4. Kényelmes

„Sportosan, mégis csajosan” lehetne ennek a variciónak a szlogenje. Imádok sportcipőben rohangálni a városban, ezért gyakran szívesen viselem a ruháimmal is.

5. Esti szett

Nem világmegváltó ötlet, de magassarkúval kombinálva minden ruha máshogy mutat. Velúr hatású, arany díszítésű cipőmmel és táskámmal igazi esti ‘outfit’.

6. Színek

Nem feltétlenül kell viszont magassarkút húznunk ahhoz, hogy elegáns legyen az összkép. Elég lehet hozzá egy csinos blézer is. Érdemes különböző színekkel is variálni, hogy még változatosabb legyen.

7. Hófehérke

Csakúgy, mint a fekete, a fehér is jolly joker szín, ha öltözködésről van szó. Egyedül esküvőre ne menjetek ilyen szettben – ott szigorúan tiltólistás a fehér minden vendégnek.

8. Lazán

Vannak olyan napok, amikor jól esik egy baseball sapka alá bújni. Ezt a Yankees sapkát még New York-ban kaptuk egy baseball meccsen, ezért szentimentális értéke is van.

9. Hűvös

Nemcsak a hidegebb időjárás ellen véd, de még jól is néz ki, hogyha egy sállal viseled a ruháidat.

10. Itt van az ősz

Nagyon szeretek szoknyákat, ruhákat hordani, ezért a hideg évszakok se szoktak ettől túlzottan eltántorítani. Harisnyával, csizmával is szuperül mutatnak.

 

@instagram
[insta-gallery id="1"]